Ben je opzoek naar een gezonde vullende snack die goedkoop is, makkelijk te maken is en die je handig mee kan nemen naar je werk? Dan zijn deze geroosterde kikkererwten precies wat je zoekt. Rokerig, licht pittig en krokant, what else do you need? Deze snack is trouwens ook heel lekker als topping op diverse gerechten. Veel goede langzame koolhydraten, maar ook een flinke portie eiwitten, geschikt als snack voor of na het sporten.
Ingrediënten:
- Voor 1 portie:
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 1 grote teen knoflook, uitgeperst
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijn
- 1 tl pimenton/gerookt paprika poeder
- Bakplaat en bakpapier
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Laat de blik of pot kikkererwten goed uitlekken, spoel goed door met water en dep droog met een theedoek of wat keukenpapier.
- Meng de kikkererwten vervolgens met de knoflook, komijn, pimenton, olijfolie en zout en peper naar smaak. Roer goed door en proef.
- Verdeel de kikkererwten op een grote baktree met bakpapier en zorg dat ze mooi uitgespreid liggen.
- Zet de oven pas aan als je de kikkererwten erin zet! Zet de plaat in de oven, doe dicht en draai dan pas de oven naar 150 graden. Na een uur kan je de oven uitdoen.
- Laat de kikkererwten helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de bakplaat er pas uit als ze niet meer warm zijn. Bewaar de kikkererwten in een afsluitbaar bakje maar absoluut niet in de koelkast! Het is ongeveer 3 dagen te bewaren.
Voedingswaarde per portie ( 1 blik kikkererwten):
- 395 kcal
- 36 gram koolhydraten
- 17 gram eiwit
- 16,5 gram vet waarvan
- 17 gram vezels
- 1,17 gram zout.
Voedingsadvies
Voeding is maatwerk! Wil je weten welke voeding het beste past bij jou lichaam en levensstijl? Ik bied verschillende begeleidingstrajecten aan waarbij wij samen gaan kijken naar jouw voedingsinname, trainingsplan, ambities en doelstellingen. Wil je gewoonweg weten of je gezond en volwaardig eet? Ook dan ben je meer dan welkom. Maak hier een afspraak en kom langs bij mijn praktijkruimte in de AmstelFysio Health Club.
Meer recepten?
Cannellinibonen in smeuïge tomatensaus met quinoa, spinazie en parmezaanse kaas
Pittige visstoof met kabeljauw en tahin
Vegetarische roti met kikkererwten
Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta
Watermeloen salade met boekweit en munt
Boekweitnoedels met avocado, kardemom en limoen
Ijskoude gazpacho met basilicumolie
Orechiette met paddenstoelen en romige (gezonde) truffelsaus