Op zoek naar de ideale pre-workout snack, of gewoon naar smeuïg en gezond tussendoortje? Dan is dit banaan havermoutbrood zeker iets voor jou. Lichtzoet door de banaan, maar toch het stevige door de havermout. Dit koekje bevat langzaam opneembare koolhydraten uit havermout die zorgen dat je langdurig energie hebt en snellere opneembare koolhydraten uit de banaan. Het zit boordevol vitamine B1, zink, magnesium, ijzer en 1 portie bevat 28 gram koolhydraten, overeenkomstig met een isotone gel.
Benodigdheden: oven, cakevorm en bakpapier
Ingrediënten (8 porties)
3 eieren
3 middelgrote bananen
150 gram havermout
100 gram ontpitte dadels (goedkope is prima)
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
- Weeg alle ingrediënten af.
- Kluts de eieren in een kom, prak de bananen er doorheen en mix met kaneel.
- Snijd de dadels fijn en mix deze samen met de havermout en bakpoeder door het mengsel. Roer goed door.
- Extra smeuiigheid? Voeg een scheutje sojamelk (ongezoet) toe aan het beslag.
- Giet het mengsel in de cakevorm en spreid goed uit.
- Bak in 45 minuten gaar op 175 graden.
- Laat afkoelen en snijd in 8 gelijke porties. Vries de porties afzonderlijk in.
Voedingswaarde per portie
- 169 kcal
- 28 gram koolhydraten
- 5,4 gram eiwitten
- 3,2 gram vetten
- 0,8 gram verzadigd vet
- 3 gram vezels
Meer recepten? Gratis E-book > Download hier
Pittige visstoof met kabeljauw en tahin
Vegetarische roti met kikkererwten
Paprikasoep met geroosterde kikkererwten en feta
Watermeloen salade met boekweit en munt
Boekweitnoedels met avocado, kardemom en limoen